Hoz

© Art: Janaina Mello Landini

VERBINDING (2020–2021)

WONDERKAMERS Kunst Naturalia en Filosofie

Voor kleine en grote mensen,
met educatie vanaf 9 jaar

Verbind­ing met de aarde

Wat is natuur ?
Kunnen planten voelen ?
Kan een boom je vriend zijn ?
Zijn mensen ook natuur ?

Een en al leven is de aarde. Een wonder. Kijk met verwondering naar de aarde en de natuur en vanzelf voel je respect. En liefde. En wat je graag ziet, maak je niet stuk.

Alles in de natuur is met elkaar verbonden. De natuur verspilt niets. Niets gaat verloren. Telkens weer wordt het leven doorgegeven in een voortdurende kringloop – zelfs na vernieling herstelt de natuur zich weer snel. En hoe meer soorten, hoe meer diversiteit, hoe sterker het leven.

'De aarde is niet enkel de omgeving waarin wij leven. Wij zijn haar. Wij zijn een deel van haar en daarom dragen wij haar altijd met ons mee.' - Thich Nhat Hanh

Twee Won­derkamers en filosoferen

In de Wonderkamers met kunstwerken en naturalia ontdek je meer over de samenhang tussen mens en natuur. De filosofische vragen moedigen aan om te ontdekken hoe je anders kan omgaan met onze unieke planeet.

Verbinding toont kunstwerken van :

Annemarie Maes (BE), Bronwyn Katz (ZA), Gino Rizzi (IT/BE), Katleen Vinck (BE), Koen Vanmechelen (BE), Ledelle Moe (ZA), Lizan Freijsen (NL), Shaakira Jassat (ZA/NL), Stefaan Van Biesen (BE), Thijs Van der Linden (BE) en Tinka Pittoors (BE).

VERBINDING Rasa 6998

VERBINDING Rasa 6973

VERBINDING Rasa 6975

Brieven voor de aarde

In de tentoonstelling wordt je uitgenodigd om een brief aan de aarde te schrijven om zo je bezorgdheid over de planeet uit te drukken en je hoop voor de toekomst te delen.

RASA verzamelt deze schakel van brieven en verbindt hen met andere initiatieven en acties voor de aarde.

Rasa Verbinding 7069

Rasa Verbinding 6935

VERBINDING Rasa 6955

VERBINDING Rasa 6893

VERBINDING Rasa 7019

VERBINDING Rasa 6925

VERBINDING Rasa 6907