RAAKvormen

© Willy Wtterwulghe

RAAK (2011–2014)

Een reizende tentoonstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar

RAAK Willy 2
© Willy Wtterwulghe

RAAK
© Willy Wtterwulghe

Waarom kiezen kunstenaars voor bepaalde materialen? Welk verhaal vertelt dit materiaal? Welke expressie krijgt het kunstwerk erdoor?

De tentoonstelling ‘RAAK’ gaat over het tactiele, datgene dat uitnodigt tot aanraken.

‘RAAK’ daagt je ogen, oren en vingers uit en stelt de aandacht voor het zintuiglijke op scherp. Designstudio UNFOLD creëert samen met juwelenontwerpster Geertje Bruyninckx een installatie, een lange constructie met tafel en tekenrol. Daarboven hangen associatieve voelobjecten die je uitnodigen om de verbinding te leggen met het kunstwerk.

Je onderzoekt de tactiele kwaliteiten van de kunstwerken: van het fragiele opgespannen papier van de ‘Propslibelle’ van Panamarenko over de ‘Hairy Man’ van Christophe Coppens tot de korstige keramische ‘Knielende Figuur’ van Johan Tahon of de glazen zwammen van Maria Roosen.

Je ontdekt de kleurige objecten in expansieschuim van Tamara Van San, de opgezette kraaien van Koen Broucke en de elkaar aftastende kleikoppen in ‘The Kiss’ van William Cobbing.

Van de korrelige ijzervijlselbloem van Edith Dekyndt tot de houten vind-sculpturen van Bart De Zutter.

‘RAAK’ toont ook een vijftal delicate aquarellen van Arpaïs du Bois, een paar van de stekelige ‘Botanical’-assemblages van Johan Gelper, figuren in gehard haakwerk van Johanna Schweizer en tenslotte de ‘Body Extensions’ met gras of scherp gevouwen papier van Lucy & Bart. ‘RAAK’ toont lichamelijke sculpturen met een huid vol verhaal, uitgepuurde kunst die raakt aan de ruimte.

RAAK in het SMAK
© Willy Wtterwulghe

RAAK Gele Man
© Willy Wtterwulghe

Raak Willy Wtterwulghe
© Willy Wtterwulghe

RAAK Willy
© Willy Wtterwulghe