In de zee woont de maan

In de zee woont de maan (1996–1998)

Een reizende tentoonstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar

In de zee woont de maan

Associatie en verbeelding zijn de kerningrediënten van de speelse tentoonstelling ‘In de zee woont de maan’.

Op blote voeten stap je op een tapijt, dat wel water lijkt, naar een reuzegrote boot. Van daaruit zie je vier strandhuizen met kunstwerken. Op de achtergrond ruist de wind en klotst de zee. De rimpelingen van het water weerspiegelen op de wand en er waait een frisse bries.

In het eerste strandhuis zwemmen de Tinga Tinga-vissen van Pierre Mertens in en uit de kast. In nummer twee drijft aan de hemel een droomboot van Luk Van Soom voorbij en wapperen de porseleinen wimpels van Piet Stockmans.

In de kast van Mario Callens zien we terrasvormige eilanden, drijvend in witte schotels van email. Rondom de blauwzijden zee van Urbain Mulkers liggen vreemde werelden te wachten om door jou ontdekt te worden.

Beatrijs Lauwaert
hangt een ladder van plasticfolie aan de mast van de boot en in de verrekijker van Jo Bracke volg je de avonturen van Louisa de vlieg. Rondom de boot staan gedichten van Riet Wille over de zee.

Deze productie heeft een kindvriendelijke scenografie, die de verbeelding prikkelt en je meeneemt op je eerste artistieke reis.