Zomer in Zuid-Afrika

14 januari 2019

Zomer in Zuid-Afrika

(In)tussen twee oceanen en de iconische Tafelberg zet ook Gerd Dierckx het werk verder. Ontdek hier welke mooie projecten er zich ontplooien...

  • Gerd gaat verkennende gesprekken en coachingsmomenten aan met Lindsay Hendricks, educatief coördinator in de Norval Foundation een splinternieuw museum en beeldentuin in Tokai Kaapstad.
  • Naar een duurzame samenwerking met de Goedgedacht Trust. Deze organisatie heeft 9 jeugdcentra met POP (Path Outh of Poverty) projecten in rurale gebieden rond de West Kaap.Voor hen werkt Rasa een kunstprogramma met educatieve tools uit. Hiermee willen we de lokale coaches uit de gemeenschap inspireren om te gaan werken met kunst en filosofie. ME YOU US wil dat kinderen op een holistische manier leren over zichzelf, de ander en de wereld. Het POP-centrum in Prins Albert dient als pilootproject.
  • In de township van Knysna startte Gerd een vervolgtraject op binnen het community project MADaboutART. De inhoud van het programma werd, in samenspraak met de lokale begeleiders, verwerkt worden tot een kunsteducatieve toolkit. Ook hier wordt gewerkt volgens het 'coach-the-coach' principe.

WAAROM? Omdat we geloven dat kunst een zinvolle bijdrage kan leveren aan het leven van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede in het bijzonder en hun metgezellen in de lokale gemeenschap.

Prince-Albert-5

Prince-Albert-4

Prince-Albert-3

Prince-Albert-1

Mad-19

Mad-17

Mad-16

Prince-Albert-13

MAD-11

Mad-13

Mad-8

Mad-15