Kunstkussen

              

Graag stellen we u Kunstkussen voor! 
25 kunstwerken gingen voor 25 weken bij 25 Antwerpse families wonen...

(september 2017 - maart 2018)

 

KUNSTKUSSEN

Wat doet dat met een mens ?

Raken

Het is zeer zeldzaam dat kunstenaars face to face in interactie gaan met de beschouwer van hun werk. Zaterdag 24 maart zaten ze samen in een cirkel in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten voor een uitwisseling. Kunstenaars en familieleden van het Kunstkussen-project gingen in gesprek met elkaar over de lagen van betekenis van het kunstwerk. Zij deelden hun ervaringen met het kunstwerk met moderator Kaat Haest. Rasa prijst zich gelukkig met alle kruisbestuivingen en wonderlijke verhalen en dankt alle betrokkenen voor hun integere bijdrage. Bekijk hier de foto's van de ontmoetingsdag!

 

Documentaire
Marjolijn Prins is maker van de Kunstkussen documentaire waarin enkele Kunstkussers en kunstenaars gevolgd worden in hun ontmoetingen met en door het kunstwerk. Het werk brengt hen van de woonkamer naar het kunstenaarsatelier tot bij de rituelen van Papa Legba in West-Afrika. Nieuwsgierig? Dan krijg je hier een voorproefje van de documentaire in wording.

 

Kunstkussen boek
Een artistiek object en ABCdarium met teksten van deelnemers aan dit project, met een filosofische redactie van Noortje Wiesbauer en een uitdagende vormgeving van Nienke Paridon . Hier kan je enkele pagina’s uit het boek bekijken.