Eigenhandig

'Eigenhandig' is een fris beeld- en bewegingsproject met educatie voor kinderen van 4 tot 9 jaar, waarin handen de hoofdrol spelen. Kunstenaars tonen hun handverhalen. Met werk van Anton Cotteleer, Hedwig Houben, Carla van de Puttelaar, Jan Fabre, Peng Yu, Pina Bausch en l'hommmm.

Met dit project wil Rasa een evenwicht tussen kijken en voelen stimuleren. Tijdens de rondleiding focust de gids op de verschillende mogelijkheden van de hand. De hand waarmee je kan tasten, voelen, gebaren, kietelen, slaan, schrijven, tekenen, kneden, musiceren en zo veel meer. De hand speelt ook een belangrijke rol in de kunstwerken die we bekijken en beleven. We dansen mee met Seasons March van Pina Bausch, we maken gebaren bij het werk van Jan Fabre en kneden mee aan een grote tafel net zoals kunstenares Hedwig Houben. Elk kunstwerk zet aan tot inspiratie en beweging.

'Eigenhandig' is verrassend vormgegeven in een speelse installatie van Michiel Van Cauwelaert, met kleitafels van de Nederlandse designer Erwin Zwiers.

'Eigenhandig' wordt wegens succes verlengd tot en met het najaar van 2017! Update van de kalender met nieuwe locaties volgt!

Beeld: Anton Cotteleer