Kunst vandaag voor kinderen van nu Een ballenbad heeft Rasa niet. Rasa zet kinderen met hun neus tussen de kevers van Fabre. Omdat kinderen recht hebben op kunst. Rasa vindt dat kunst ook van kinderen is. Kunst kijken maakt je rijker, verruimt je blik en maakt nieuwsgierig. Dat wil Rasa voor kinderen.

Rasa reist rond Rasa maakt tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Kunst gemaakt door mensen van nu. Die leven in een wereld van nu. Waar ook de kinderen van nu in rondlopen. Rasa reist rond naar musea, cultuurcentra en bibliotheken. Zij nodigen kinderen uit. Kinderen verstaan de kunst om kunst te verstaan. Kinderen weten wat ze van een kunstwerk vinden. Wat ze mooi vinden.

Rasa maakt Kunsteducatieve spelen geïnspireerd door de kunst. Rasa toont kinderen hoe ze naar een kunstwerk kunnen kijken. Op andere manieren. Op speciale manieren. Met andere ogen. Kunst-ogen.

De kunstenaar Inspireert Rasa. Kunstenaars vertrouwen Rasa hun werk toe. Wat kinderen daarover zeggen stimuleert dan weer de kunstenaar. Rasa is de brug tussen beiden. Rasa toont werk van topkunstenaars en nieuw talent.

De kinderen Schuifelen niet in stilte voorbij de kunstwerken. Rasa zet kinderen in beweging. Kinderen kijken. Proeven. Luisteren. Doen. Denken na. Over kunst. Over de wereld. Over de betekenis van beelden in de wereld.

Rasa biedt Reizende tentoonstellingen voor musea en cultuurcentra / Kunstenkabinetten voor cultuurcentra en bibliotheken / Kunstkamers voor scholen en verenigingen / Kunstkoffers voor scholen en verenigingen / Publicaties over kunst voor kinderen.

Alle verdere informatie vind je op www.rasa.be

Rasa vzw
Jezusstraat 6 bus 4
B-2000 Antwerpen

rasa@rasa.be

Tel 03/776 86 88

www.rasa.be
www.rasakids.be